Conectează-te cu natura

Beneficiile naturii în lupta cu stresul

Cu toții ne vom confrunta, la un moment dat, cu stresul într-un moment al vieții noastre. Cauza stresuluipoate fi aproape orice, inclusiv schimbarea locuinței sau serviciului, familia sau prietenii. Gestionarea stresului la momentul apariției sale este un aspect important pentru a putea păstra starea de bine și a ține la distanță efectele negative ale stresului. Apropierea de natură poate contribui la reducerea stresului și la eliberarea tensiunii interioare. Continuă să citești pentru a descoperi beneficiile naturii asupra gestionării stresului.

Stresul este reacția corpului tău atunci când se simte amenințat sau sub presiune. Într-un astfel de moment, în corpul tău eliberează anumite substanțe chimice și hormoni, cauzând o reacție de tipul ,,luptă sau fugi”. Nu tot stresul este de același tip, stresul redus putând fi chiar util sau motivațional. Cu toate acestea, stresul îți poate afecta uneori starea de spirit, de aceea este important să îl reduci atunci când începi să îl simți. Gestionarea stresului poate că nu este întotdeauna ușoară, dar există câteva tehnici simple pe care le poți utiliza pentru a te ajuta la reducerea stresului în viața ta cotidiană, printre acestea numărându-se reîntoarcerea la puterea naturii.

Cum se reduce stresul

 

Există câteva moduri în care poți reduce stresul,putând, totodată elibera tensiunea interioară. Iată ce ai putea încerca pentru a vedea ce ți se potrivește cel mai bine.

Petrecerea timpului în mijlocul naturii

Studiile au demonstrat că a te afla în mijlocul naturii și în spațiile verzi, ajută la reducerea stresului și la calmare. Dacă ai avut o zi stresantă, încearcă să te plimbi în parc sau în pădure și bucură-te de peisajele și de sunetele naturii. Vei vedea că vei începe să te simți mai aproape de natură și mai puțin stresat.

Exercițiul fizic

Mișcarea practicată în mod regulat ajută la reducerea stresului. Mișcarea reduce hormonii de stres din corpul tău și ajută la eliberarea endorfinelor, ceea ce te face să te simți mai bine. Există de asemenea exerciții de relaxare pentru stres, precum yoga, ce ajută la eliberarea stresului, prin creșterea conștientizării corpului și a respirației. Poți încerca și să mergi în parc, bucurându-te de mișcare și de natură.

Aprinderea unei lumânări parfumate

Folosirea uleiurilor esențiale sau aprinderea lumânărilor parfumate poate ajuta la reducerea stresului. Unele dintre cele mai calmante parfumuri găsite în natură sunt lavanda, trandafirul, vetiverul, bergamota, ylang ylang, geranium și multe altele. Le poți adăuga la baia fierbinte sau poți căuta produse care le conțin, cum ar fi Palmolive Memories of Nature, gelul de duș Sunset Relax cu ulei esențial de lavandă.

Baia sau dușul relaxant

Adesea, o baie fierbinte sau un duș ne pot relaxa, ajutându-ne să gestionăm stresul. Poate că nu realizezi, dar această activitate este un mod de a aduce natura acasă la tine. Sunetul apei care curge și parfumurile relaxante ale gelurilor de duș, precum și băile cu spumă te ajută să te apropii de natură. Poți folosi uleiuri esențiale cu efect calmant pentru a spori relaxarea sau poți utiliza un produs care le conține, precum Palmolive Wellness, gelul de duș Balance cu extract de semințe de cânepă și uleiuri esențiale.

 

Dacă îți place ideea de a aduce natura la tine acasă printr-o baie sau un duș cu efect relaxant, vizitează palmolive.ro pentru a descoperi gama de produse pentru baie și duș infuzate cu uleiuri esențiale.

Palmolive Naturals

PALMOLIVE AROMA MOMENTS

 

DESCOPERĂ MAI MULT

Conectează-te
cu Natura 

Citește mai mult

Parfumuri
& Ingrediente

Citește mai mult