Conectează-te cu natura

Importanța naturii și a mindfulness-ului

Starea de bine a devenit din ce în ce mai mult, o parte esențială a vieții noastre. Este o practică și o filosofie de viață utilizată de sute de ani pentru a-i ajuta pe oameni să se simtă mai conectați cu sinele și cu mediul înconjurător. Această practică ajută la calmare și la liniștire, mai ales într-o lume tot mai solicitantă în care este atât de ușor să te pierzi.

Ce este starea de bine?

 

Starea de bine este descrisă drept procesul activ de a deveni conștient și a face alegeri pentru o viață sănătoasă și împlinită. Aceasta reprezintă mai mult decât a te ține departe de îmbolnăvire, este un proces într-o continuă transformare și dezvoltare care are legătură cu fiecare aspect al vieții, motiv pentru care este atât de important. Starea de bine este adesea împărțită în șase domenii diferite, uneori chiar în 12. Vom acoperi în acest articol 8 domenii ale stării de bine pentru a-ți arăta o imagine bine definită a ceea ce este și cum se poate obține starea de bine.

1. Fizică

Starea de bine fizică se referă la toate aspectele sănătății noastre fizice. Aceasta include menținerea unui corp sănătos prin alimentația cu hrană nutritivă, somn suficient și mișcare. Mișcarea pe care o faci poate fi ușoară, cum ar fi plimbarea zilnică pentru a te bucura de natură și peisaj. Starea de bine fizică include, de asemenea, să îți asculți corpul și să te îngrijești atunci când acesta dă semne de îmbolnăvire sau de oboseală.

2. Mentală

Starea de bine mentală implică conectarea cu lumea prin învățare, rezolvare de probleme și creativitate. Poți face asta în mai multe feluri, de la a învăța lucruri noi de pe internet, la a absolvi un nivel superior de studii, la a citi o carte, a face activități artizanale, a merge la teatru sau a afla mai multe despre lumea din jurul tău- atunci când faci o plimbare sănătoasă.

3. Emoțională

Starea de bine emoțională se referă la a-ți înțelege sentimentele, a te simți liber(ă) să le exprimi și a putea gestiona în mod eficient stresul. Un instrument foarte util în acest sens este mindfulness. Există numeroase exerciții de mindfulness pe care le poți încerca pentru a vedea care este cel mai eficient pentru tine. Câteva dintre acestea includ yoga, tai-chi sau meditația. Poți face mindfulness chiar și sub duș. Iată cum:

  • Nu lua dispozitive electronice cu tine în baie.

  • Pregătește-ți prosopul și toate obiectele de care ai nevoie, tratând fiecare obiect cu grijă.

  • Pe măsură ce te dezbraci, numește fiecare articol de îmbrăcăminte, apoi așază-l cu grijă și atenție.

  • Gândește-te profund la cum va fi sub duș și la curățarea profundă a corpului și a minții tale.
  • Simte apa care îți atinge corpul, fiind recunoscător pentru faptul că ai apă caldă.

  • Nu uita să îți supraveghezi gândurile deoarece, acestea se pot întoarce spre trecut sau spre evenimente viitoare.

  • Spală-ți corpul într-o rutină diferită de cea obișnuită.

  • Respiră profund pentru a permite parfumului gelului de duș să îți umple corpul. 

  • Usucă-te după duș și lasă baia într-o stare bună - gata pentru dușul următor. 

Vei putea găsi pe internet multe „sfaturi pentru începători” care te vor ajuta să îți începi căutarea  unei vieți conștiente.

4. Spirituală

Starea de bine spirituală înseamnă descoperirea și dezvoltarea unui set de valori care să te ajute să-ți găsești sensul și scopul. Unii oameni pot face acest lucru prin practici religioase, în timp ce alții pot găsi sensul în alte moduri. Mulți oameni consideră utile exercițiile de mindfulness pentru a-i ajuta să găsească și să-și dezvolte sensul spiritual.

5. Socială

Starea de bine socială vizează interacțiunea și relațiile tale cu alte persoane. Se referă la a-ți face conexiuni și a contribui în comunități și în viața celorlalți oameni. Este un mod crucial de a construi și a dezvolta o rețea de suport de încredere ce cuprinde familia, prietenii și partenerii amoroși. 

6. De mediu  

Starea de bine referitoare la mediu ne inspiră să trăim într-un stil ce respectă mediul de viață și mediul natural. Natura și peisajul sunt elementele cheie ale acestei forme de stare de bine. Să fii în mijlocul naturii și să o apreciezi poate constitui o formă de mindfulness. Te poate ajuta să fii mai calm, mai puțin stresat, mai conectat cu tine și cu lumea. Încearcă să faci o plimbare de unul singur sau să mergi prin pădure și să apreciezi activ sunetele, peisajele și parfumurile naturii. Petrece timp pentru a simți mirosul aerului și al florilor, fii liniștit și ascultă păsările și foșnetul copacilor. Te vei simți imediat mai bine și mai conectat. Te poți bucura de natură acasă, grădinărind, îngrijindu-te de plantele de interior și chiar folosind produse cu ingrediente naturale. Palmolive are o gamă largă de produse de îngrijire a pielii care au fost infuzate cu uleiuri esențiale și componente naturale, precum Palmolive Wellness Massage,  gel de duș cu efect exfoliant delicat, cu sare de mare, aloe și ulei esențial. Închide ochii și respiră parfumul subtil al naturii.

7. Financiară  

Starea de bine financiară se referă la cum să îți gestionezi cu succes cheltuielile. Aceasta este necesară deoarece banii joacă un rol critic în viețile noastre și ideea de a nu avea suficienți bani poate avea un impact asupra stării noastre generale de sănătate. A învăța cum să gestionezi în mod eficient banii și bugetul poate ajuta la alinarea stresului nenecesar.

8. La muncă

Starea de bine la muncă se focalizează pe viața ta profesională. Parte din această formă de bine include a fi util și a contribui la un tot mai mare, precum și a fi recunoscut pentru aceasta. Munca poate fi un factor major de stres pentru mulți dintre noi, de aceea este important să te concentrezi pe ea pentru a te asigura că mediul de lucru este potrivit pentru tine.

 

Pentru a descoperi întreaga gamă de produse Palmolive care te aduce mai aproape de natură, vizitează palmolive.ro.

Palmolive Naturals

PALMOLIVE AROMA MOMENTS

 

DESCOPERĂ MAI MULT

Conectează-te
cu Natura 

Citește mai mult

Parfumuri
& Ingrediente

Citește mai mult