Parfumuri & Ingrediente
Glosar de ingrediente naturale și avantajele acestora
Introducere
Natura ne poate învăța și oferi extrem de multe lucruri. De aceea produsele naturale de îngrijire a pielii folosesc atât de multe ingrediente naturale. Acestea au foarte multe beneficii și ne permit să fim mai aproape de natură. Să vedem care sunt ingredientele naturale utilizate în produsele Palmolive.
Aloe Vera
Regina Cleopatra și Nefertiti credeau că aloe vera este elixirul tinereții și o utilizau pentru a-și proteja pielea împotriva soarelui. Acest lucru se întâmplă și acum, de mai bine de 3.000 de ani și se pare că beneficiile acestei plante erau cunoscute încă de atunci. Astăzi știm că aloe vera are multe alte calități, de exemplu este un element hidratant natural, și de aceea este utilizată în componența produselor naturale de îngrijire a pielii.
Argila
Știm că argila a fost utilizată încă din cele mai vechi timpuri pentru realizarea vaselor și figurinelor ceramice. Dar pe lângă utilizarea pentru crearea de obiecte ceramice minunate, argila este folosită de sute de ani pentru îngrijirea naturală a pielii. Săpunul cu argilă are multe calități, cum a fi absorbția impurităților de pe piele, detoxifierea și curățarea porilor, absorbția uleiului în exces, fără a usca pielea, și multe altele.
Avocado
Tuturor ne place guacamole și știm că avocado este foarte benefic sănătății. Este bun și pentru piele. Își are originea, cel mai probabil, în partea central-sudică a Mexicului și a fost utilizat inițial de azteci, ca delicatesă și afrodiziac. Știm că avocado are multe alte calități, iar uleiul său este utilizat adesea în produsele naturale de îngrijire a pielii, cum ar fi gelul de duș cu avocado și săpunul cu avocado. Uleiul are proprietăți antioxidante și antiinflamatoare și ajută pielea să rămână fină, sănătoasă și elastică. De asemenea, ajută la hidratarea și protejarea pielii, pentru o senzație fantastică la atingere.
Bergamota
Bergamota ne aduce aminte de o grădină de vară. Se extrage din coaja de bergamote. Mirosul de bergamotă este foarte calmant și citric, iar uleiul de bergamotă conține mai multe elemente cu proprietăți antibacteriene și antiinflamatorii, fiind astfel ingredientul perfect pentru produsele naturale de îngrijire a pielii.
Bujorii
Bujorii au un trecut extraordinar, cu multe povești privind originea numelui său. Una dintre acestea vine din mitologia greacă și îl are ca protagonist pe Zeus, care salvează viața lui Paeon (Bujor), transformându-l într-o floare foarte frumoasă – bujorul. Bujorii sunt flori minunate și înmiresmate, care pot avea foarte multe culori. Datorită calităților antioxidante și antiinflamatorii recunoscute, au fost utilizați timp de secole și în medicina chinezească.
Busuiocul
Pesto este absolut extraordinar. Îl utilizăm atunci când preparăm paste, chiar dacă busuiocul nu este originar din Italia. Cel mai probabil își are originile în India, dar a fost utilizat și în China. S-a descoperit că vechii egipteni îl utilizau ca plantă pentru îmbălsămare și conservare. Acum știm că este mai mult decât un ingredient folosit în bucătărie. Există multe beneficii pentru sănătate pe care le aduce busuiocul, cum ar fi cele pentru îngrijirea pielii. Substanțele sale benefice au proprietăți antioxidante, antiinflamatorii și prezintă și alte avantaje pentru sănătate.
Cacaua
Cacaua este mult mai mult decât un ingredient pentru ciocolata pe care o apreciem cu toții. Este utilizată și în medicină de aproximativ 3.000 de ani. Știm că există multe avantaje atunci când cacaua este utilizată în produsele naturale de îngrijire a pielii, cum ar fi în gelul de duș cu cacao și săpunul cu cacao. Întrucât untul de cacao este bogat în acizi grași, este utilizat adesea pentru a hidrata și hrăni pielea, precum și pentru a îmbunătăți elasticitatea acesteia.
Citricele
Indiferent dacă este vorba despre lămâi, limetă, mandarine sau portocale, citricele au un miros specific și extraordinar. Sunt bogate în vitamine și compuși vegetali având multe calități, cum ar fi proprietăți antiinflamatorii și antioxidante.
Coacăzele
Coacăzele negre sunt renumite ca fiind pline de vitamine. Acestea provin din nordul Europei și Asia, dar pot fi observate și în grădinile mănăstirilor din Rusia. Cu mulți ani în urmă, frunzele, coaja și rădăcina erau utilizate pentru diferite remedii. Sunt foarte bune la gust și aduc multe beneficii sănătății și pielii. Sunt bogate în vitamina C, acizi organici și uleiuri esențiale și au proprietăți antiinflamatorii, care ajută la hrănirea pielii.
Fructul de palmier
Palmierul pentru ulei este originar din vestul și sud-vestul Africii și este utilizat de aproape 5.000 de ani. Îl utilizăm la diferite preparate culinare și produse naturale de îngrijire a pielii, deoarece are efecte antioxidante și de hidratare.
Grapefruit
Știm că puțin zahăr poate transforma un fruct acru într-un fruct extraordinar pentru micul dejun, dar nu numai atât. Uleiul esențial de grapefruit se extrage din coajă și este utilizat în produsele naturale de îngrijire a pielii. Există multe beneficii ale grapefruitului, cum ar fi conținutul ridicat de substanțe hrănitoare, precum și calitățile sale antibacteriene și antioxidante. Mirosul de grapefruit este utilizat și pentru a da produselor parfumul specific.
Iasomia
Parfumul de iasomie este specific și puternic atunci când este adus printr-o adiere de vânt. Este atât de apreciat, încât în mai multe țări este considerat și un simbol național. Parfumul de iasomie este extraordinar și este utilizat adesea în gelul de duș cu iasomie și în săpunul cu iasomie. Dar are atât de multe alte beneficii. Uleiul de iasomie are calități antiseptice și antiinflamatorii, care pot fi utile pentru îngrijirea naturală a pielii.
Laptele
Este un remediu străvechi să bei un pahar de lapte cald înainte de culcare. S-ar putea să te ajute și pe tine. Este foarte nutritiv și știm că este utilizat pentru obținerea unei game variate de preparate precum brânza, smântâna, untul și iaurtul. De asemenea, laptele conține aproape toate substanțele nutritive de care are nevoie corpul uman. Există câteva beneficii ale laptelui pentru piele și un studiu a evidențiat că ajută la eliminarea celulelor epiteliale moarte și că poate stimula dezvoltarea de celule noi. De aceea, acesta este utilizat uneori în săpunul cu lapte.
Lavanda
Apreciem florile mov și parfumul de lavandă. Este o bucurie a simțurilor. Uleiul său esențial era utilizat și în Egiptul Antic. Are multe utilizări și calități, cum ar fi lavanda pentru somn și lavanda pentru piele, și este utilizată adesea la gelul de duș cu lavandă, și săpunul pentru mâini cu lavandăUleiul său poate chiar omorî bacteriile de pe piele și are și proprietăți antifungice. Acest ulei extraordinar poate, de asemenea, reduce inflamația și ajuta la curățarea pielii. Este un antioxidant puternic și poate ajuta la vindecarea rănilor.
Limeta
Este utilizată în bucătărie și la prepararea ginului tonic. Dar ar mai fi atât de multe de spus despre limetă. Credem că negustorii arabi au adus limete și lămâi din India în țările din estul Mediteranei și Africa, în anul 1.000 era noastră. De asemenea, acestea reprezintă un concentrat de energie, fiind bogate în vitamina C, antioxidanți și alte substanțe nutritive. Au atât de multe calități, cum ar fi creșterea imunității și îmbunătățirea sănătății pielii, datorită antioxidanților puternici.
Macadamia
Nimic nu se compară cu aroma subtilă untoasă și textura cremoasă a nucilor de macadamia. Ne plac în toate formele și, pe lângă faptul că reprezintă un aliment minunat, au extrem de multe alte calități, care le fac să fie ingredientul perfect pentru produsele naturale de îngrijire a pielii, cum ar fi gelul de duș cu macadamia. Uleiul de macadamia este bogat în acizi grași și potasiu și se consideră că acidul palmitoleic pe care îl conține redă finețea pielii. De asemenea, uleiul conține antioxidanți care ar putea să ajute părul să-și revină după expunerea la elemente precum substanțele poluante din aer.
Magneziul
Corpul nostru este o mașinărie extraordinară și utilizează calitățile magneziului, ce are un rol important pentru sănătatea corpului și creierului nostru. De asemenea, acesta reprezintă a patra cea mai des întâlnită substanță minerală din corpul nostru. Iar această substanță minerală extraordinară se regăsește pretutindeni în natură. Magneziul are foarte multe beneficii, de exemplu pentru piele, pentru somn și împotriva stresului, și de aceea este utilizat în produse precum săpunul cu magneziu. Dacă aveți lipsă de magneziu, pielea își va pierde din elasticitate și va fi mai uscată.
Mango
Mango este cunoscut ca fiind „regele fructelor” și suntem de acord cu acest lucru. Pulpa sa dulce și suculentă este o încântare și este cultivat de mai bine de 4.000 de ani. Am identificat studii care corelează fructul de mango și substanțele sale nutritive cu beneficii pentru sănătate precum imunitate sporită, digestie sănătoasă și o acuitate vizuală sporită. De asemenea, conține mulți antioxidanți, care protejează celulele împotriva acțiunii radicalilor liberi. Are o concentrație ridicată de vitamina C, care contribuie la sănătatea părului și pielii, deoarece această vitamină este esențială pentru producerea de colagen. Probabil că acesta este motivul pentru care se regăsește în produsele naturale de îngrijire a pielii precum gelul de duș cu mango.
Măslinele
Poate că știți deja că foarte multe rețete încep cu puțin ulei de măsline și cu toții știm că acesta este benefic pentru sănătate. Dar uleiul de măsline are mult mai multe calități ce îl recomandă pentru utilizare în produsele naturale de îngrijire a pielii precum gelul de duș cu măsline și săpunul cu măsline. Uleiul de măsline este un antioxidant care vizează radicalii liberi și poate chiar preveni îmbătrânirea prematură. De asemenea, uleiul este bogat în vitaminele A, D, E și K, care ajută la tratarea diferitelor probleme ale pielii. În plus, probabil cunoașteți faptul că uleiul de măsline este utilizat adesea pentru hidratarea și catifelarea pielii.
Menta
Știm că menta se regăsește în diferite forme și apreciem senzația de răcorire și calmare pe care aceasta o oferă. Dar această plantă răcoritoare are mult mai multe calități și de aceea este utilizată pentru inhalații sau soluții pentru piele. O veți regăsi adesea în produsele naturale de îngrijire a pielii precum gelul de duș cu mentă și săpunul cu mentă. Conține un agent care poate liniști și calma pielea și, deoarece conține vitamina A, poate fortifica țesutul epitelial și degresa tenul.
Mierea
Albinele bâzâie în jurul nostru când mergem la picnic și știm că sunt esențiale pentru a crea culorile magice ale florilor. De asemenea, produc miere, acesta fiind un ingredient ce există încă din cele mai vechi timpuri. Chiar dacă în prezent este excelentă în ceai, iar parfumul de miere este dulce și delicios, mierea prezintă și alte beneficii pentru sănătate. Pentru piele, mierea are și proprietăți antioxidante, antibacteriene și antiinflamatorii.
Migdalele
Știm că migdalele sunt benefice, că au foarte multe grăsimi sănătoase, iar acest lucru este excelent pentru dieta noastră. Însă mai au o caracteristică interesantă. Floarea de migdal, ce crește în zona mediteraneană, este un antioxidant puternic și are proprietăți de hidratare, un lucru extraordinar pentru produsele naturale de îngrijire a pielii. De asemenea, au un parfum dulce, foarte plăcut.
Nuca de cocos
Nuca de cocos ne amintește de insulele vizitate în vacanță, dar este mult mai mult decât atât. Uleiul său este obținut în mod tradițional prin extragerea din nucile de cocos proaspete sau din miezul uscat. Dacă utilizați nucă de cocos pe piele, veți observa o serie de beneficii, printre care eventuale calități antiinflamatorii, hidratare naturală și, desigur, fabulosul miros de nucă de cocos.
Orhideea
Nu credem că există flori mai frumoase și cu un miros mai dulce decât orhideele. Pe lângă frumusețe, uleiul acestora este perfect pentru îngrijirea naturală a pielii, deoarece are foarte multe calități. Uleiul conține calciu, magneziu și zinc, elemente esențiale pentru sănătatea pielii. Acesta hidratează și calmează pielea.
Rodiile
Semințele de rodie sunt ca niște mici rubine care se desprind din coajă. Știm, de asemenea, că sunt printre cele mai sănătoase fructe existente. Rodiile sunt foarte apreciate și pot fi utilizate și pentru tratarea pielii. Fructul poate reduce inflamația și are un efect antioxidant puternic. Există multe utilizări ale rodiei pentru piele, cum ar fi utilizarea pentru calitățile sale anti-îmbătrânire și anti-microbiene.
Sarea de mare
Cu toții știm că viața nu are gust fără puțină sare. Pe lângă gustul bun pe care îl dă preparatelor culinare, există multe alte posibile beneficii ale sării de mare, cum ar fi pentru îngrijirea pielii. Există o diferență între sarea de mare și sarea normală. Sarea de mare este bogată în magneziu, calciu, sodiu și potasiu. Sarea de mare pentru piele poate ajuta la prevenirea uscării pielii, reducerea tendinței de îngrășare și la exfolierea naturală. De aceea este utilizată adesea în produsele naturale de îngrijire a pielii precum gelul de duș cu sare de mare și săpunul cu sare de mare.
Uleiul de camelie
Englebert Kaempfer, un botanist german, a denumit camelia trandafirul japonez, iar noi îi dăm dreptate. Aceasta era cultivată în grădinile din China și Japonia, cu secole înainte să apară în Europa. Este o floare atât de specială încât nu ne surprinde că are 900 de denumiri în limba japoneză. Uleiul de camelie este obținut din semințele plantei și este cunoscut de mult timp ca fiind un miracol pentru piele, datorită calităților sale de hidratant și antioxidant puternic, care conferă pielii fermitate și flexibilitate.
Uleiul de trandafir
Trandafirii au fost întotdeauna importanți pentru oameni. S-au scris și poezii despre ei. Îi apreciem în special pentru parfumul extraordinar, pe care îl regăsim în săpunul cu ulei de trandafir. Există și foarte multe beneficii ale uleiului de trandafir pentru piele. Am constatat că uleiul esențial de trandafir poate avea proprietăți antibacteriene și antifungice, ba chiar și antiinflamatorii. Uleiul extras din această floare extraordinară este cunoscut și pentru proprietățile sale de hidratare și hrănire.
Uleiurile esențiale
Indiferent dacă le utilizați pentru combaterea stresului, pentru un masaj sau pentru o baie relaxantă, știm că acestea sunt benefice. Sunt amestecuri extrase din plante și surse naturale - o adevărată esență a naturii. Acestea captează mirosul și aroma plantei, sau „esența”, și ați fi surprinși să aflați că există peste 90 de tipuri diferite. Uleiul esențial pentru piele este utilizat adesea în produsele naturale de îngrijire a pielii și poate include arome extraordinare, precum cele de lavandă, lemn de santal, bergamotă, trandafir, ylang-ylang, iasomie, lămâie și multe altele. Acestea au chiar și mai multe calități, precum cele antiinflamatorii, calmante sau revigorante. Puteți utiliza uleiul esențial și pentru somn.
Zmeura
Suntem convinși că adorați gemul de zmeură în deserturi. Nu doar că are un gust foarte bun, dar are și un extraordinar parfum de zmeură. Zmeura conține multe substanțe nutritive și este o sursă excelentă de fibre. Are calități antioxidante dovedite, care ar putea ajuta la reducerea semnelor de îmbătrânire, prin combaterea radicalilor liberi din corp. De asemenea, este bogată în vitamina C, esențială pentru o piele sănătoasă. Este posibil chiar să îmbunătățească producția de colagen, dar acest lucru încă trebuie dovedit științific. Vă puteți bucura de parfumul său natural utilizând gelul de duș cu zmeură și săpunul cu zmeură.
DESCOPERĂ MAI MULT
Conectează-te
cu Natura
Parfumuri
& Ingrediente