Parfumuri & Ingrediente

Ingrediente naturale pentru somn și insomnie

Într-un anume punct al vieții noastre, cu toții ne vom confrunta cu tulburări de somn, care pot include dificultăți de adormire sau treziri dese pe timpul nopții. De cele mai multe ori, aceasta nu durează mult timp, dar uneori, când devine o problemă constantă, poți suferi de insomnie. Există mai multe cauze ale tulburărilor de somn și, din fericire, există modalități de a le trata. Citește mai departe pentru a afla mai multe despre această tulburare, precum și sfaturi pentru somn.

Ce este insomnia?

 

Problemele cu somnul sunt numite adesea insomnie. Poți suferi de insomnie dacă, în mod regulat:

  • Ai dificultăți de adormire sau de somn

  • Te trezești devreme și nu mai poți adormi la loc

  • Te simți obosit când te trezești

  • Este dificil să ațipești în timpul zilei, chiar și atunci când ești obosit

  • Te simți obosit și iritat în timpul zilei

  • Te concentrezi dificil pe timpul zilei din pricina lipsei de somn

  • Ai dificultăți de adormire sau de somn

  • Ai dificultăți de adormire sau de somn

Cauzele tulburărilor de somn

 

Există câteva motive pentru care te poți confrunta cu problemele de somn. Acestea pot include stresul, anxietatea sau depresia, zgomotul, o cameră prea călduroasă ori prea răcoroasă, un pat inconfortabil, alcool, cofeină sau nicotină, diferența de fus orar, munca în schimburi sau afecțiuni medicale precum artrita sau durerea de spate. Dacă te confrunți cu tulburări de somn, va trebui să afli care este cauza pentru a putea urma pașii corecți și a dormi mai bine.

Cum se tratează problemele de somn

 

Din fericire, există câteva lucruri pe care le poți face pentru a te ajuta să dormi mai bine. Iată câteva sfaturi pentru somn eficiente:

Întoarcerea către natură  

Există modalități naturale care să te ajute să dormi mai bine. Acestea pot include utilizarea unui ulei esențial pentru dormit, pe care să îl poți pune pe pernă, cum ar fi uleiul de lavandă. Poți încerca să faci o baie relaxantă cu produse ce conțin uleiuri esențiale, precum gelul de duș Palmolive Wellness Balance cu extract de semințe de cânepă și uleiuri esențiale.

Sau încearcă gelul de duș Palmolive Memories of Nature Sunset Relax cu lavandă.

Igiena somnului

Încearcă să formezi obiceiuri de somn bune, mergând la culcare și trezindu-te la aceeași oră, în fiecare zi. Evită cofeina înainte de culcare și redu timpul petrecut în pat fără să dormi. Ar trebui să încerci, de asemenea, să limitezi timpul petrecut în fața ecranului înainte de culcare, cum ar fi timpul petrecut la televizor, dar și utilizarea telefonului, deoarece s-a demonstrat că acest obicei creează probleme de somn cum ar fi abilitatea de a adormi și reducerea cantității sau calității somnului.

Lumina

Lumina din cameră poate provoca dificultăți de somn. Asigură-te că în cameră este întuneric și liniște înainte de a merge la culcare. Încearcă perdelele groase sau jaluzelele și folosește o mască pentru somn și dopuri de urechi.

Exercițiul fizic

Mișcarea regulată te va ajuta atunci când nu poți să dormi, deși este cel mai bine să nu faci sport cu minimum patru ore înainte de culcare.

Confortul

Asigură-te că ai salteaua și perna corecte, confortabile și au susținerea adecvată. Poți folosi, de asemenea, ulei esențial pentru somn, precum uleiul de lavandă, pe care îl poți pune pe pernă. Sunt suficiente câteva picături pentru un efect de durată.

Consultarea unui profesionist

Dacă ai încercat modalitățile naturale de a ajuta problemele de somn și încă te confrunți cu ele, caută consiliere profesională de la farmacist sau medic.

 

Pentru a descoperi întreaga gamă de produse Palmolive care conțin uleiuri esențiale, vizitează palmolive.ro.

Palmolive Naturals

PALMOLIVE AROMA MOMENTS

 

DESCOPERĂ MAI MULT

Conectează-te
cu Natura 

Citește mai mult

Parfumuri
& Ingrediente

Citește mai mult